האם אפשר להתחתן ברבנות, ואח"כ לערוך שוב חופה ברוב עם?

שלום..
יש לי שאלה,
האם כאשר אני מתחתנת עם בן זוגי ברבנות עם 2 עדים, אנחנו יכולים אחרי זה להתחתן באירוע מתחת לחופה כרגיל?

תשובה:

בוקר טוב,

לא. יש בעיה, לא ניתן להתחתן ואח""כ לשוב ולעמוד תחת החופה, שכן הברכות שמברכים יהיה ברכות לבטלה. שהרי אתם כבר נשואים. הן ברכת אירוסין (אשר קידשנו ומצוותיו וצייונו על העריות) והן שבע ברכות, (מלבד בורא פרי הגפן שזה יש לברך גם בגלל ששותים מהיין).