צירוף גוי לאמירת קדיש / ועליה לבית הקברות לפני החתונה

בס"ד

שלום לרבנים הנכבדים,

שאלה ראשונה האם מותר לגי להשלים מניין לקדיש וברכו בשבעת הדחק?

שאלה שניה
כלה בעוד שבועיים מהיום מתחתנת רוצה לעלות לקבר אחיה שנפטר לפני מס' שנים האם רצוי?

ארז

תשובה:

שלום ר ב

אם הבנתי נכון שאלתך אם גוי יכול להשלים למנין? אם לזו כוונתך כמובן שלא, גוי לא משלים למנין בשום אופן, גם לא בשעת הדחק.

אין כל בעיה לעלות לקבר סמוך לחתונה, ואדרבה, כך הוא מנהג ישראל להזמין את הסבים והסבתות שנפטרו לשמחת נישואין, וזאת על פי המובא בספרי קבלה שה כולם באים להשתתף בחופה.