בסיס לדבר האסור

שלום מה הדין אם הנחתי שטרות של כסף לשמירה בספר לפני שבת וכעת בשבת יש לי צורך לעיין בספר האם מותר לי לשלוף ספר זה מהארון ולעיין בו ויש לציין שהשמירה בספר לא נועדה דווקא לשבת אלא הכסף נשמר שם גם בימות החול

תשובה:

שלום רב

כיון שהכסף הונח שם בכוונה תחילה ואף ביום שישי היית מעוניין בכך, הספר נחשב בסיס לדבר האסור ואסור בטלטול בשבת. אם מדובר בספר קדוש לא ראוי להשתמש בו לשימוש שכזה.

שבת שלום