שימוש בכלי שמלאכתו לאיסור לצורך גופו

שלום,

מה החידוש בשו"ע או"ח סימן שח ס' מח?

"מותר לטלטל מניפה בשבת להבריח הזבובים"

הרי ודאי שטילטול כלי שמלאכתו לאיסור לצורך גופו או מקומו איננו חידוש כאן.

ברכה והצלחה.

תשובה:

שלום רב

יתכן שהחידוש בכך, הוא שאף על פי שניתן להבריח את הזבובים בידיו מותר לעשות זאת במניפה, למרות שהלכה היא שלא ניתן להשתמש בכלי שמלאכתו לאיסור אלא כשאין בנמצא כלי שמלאכתו להיתר הראוי לשימוש זה, וכמבואר במשנה ברורה שם ס"ק יב ומקור הדברים בשבת קכד ע"א.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    בחודשי הקיץ ובעיקר בחגים (כגון יום כיפור) מאד חם בבית כנסת .חלק מהמתפללים (גברים ונשים ) משתמשים במניפה כדי להקל על החום .ישנם שני סוגים של מניפה :המניפה בסגנון מרוקאי מורכבת מי חלק קשיח מרובע או עגול שמוחזק על ידי מוט -והמניפה בסגנון ספרדי שחייבים לפתוח אותה כדי לנפנף .על הסוג השני אני שואלת :
    האם מותר לפתוח (ולסגור )את המניפה הזאת על מנת להשתמש בה בשבת ובחגים ?