יציאה לטיול בשטח בשבת

שאלה:

שלום, ברצוני להצטרף לחבורה של יהודים שאינם שומרי תורה ומצוות לטיול מיום רביעי ועד מוצאי שבת. אני אוכל להכין את הכל מראש כדי לא לחלל שבת, עם זאת, אני מאמין שהם ידליקו מדורה בשבת על מנת להתחמם. האם יש באפשרותי לשבת ליד המדורה, על מנת לא להיות מובך או להביך אותם? ידוע לי שאסור להנות מאש זו, אך אני אהיה היחיד שאשב בצד ולכן אני שואל.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי לא ניתן להשתתף בטיול הזה, משום שהוא בהכרח כרוך בחילול שבת. כאשר אנחנו הולכים בטבע, אסור לטלטל שום חפץ ארבע אמות – שני מטרים, גם אם החפת הזה מותר לטלטול בשבת בתוך העיר – מקום שיש בו עירוב [אם המושגים אינם ידועים לך תכתבי ונסביר]. כמו כן, גם בהליכה ללא שום חפץ ביד או בכיס וללא שום תיק, אסור לצאת אלפיים אמה – קילומטר אחד, מהמקום בו היית בתחילת השבת בין השמשות, זה נקרא איסור יציאה חוץ לתחום. דין זה כמובן אמור בשטח, בתוך העיר מותר. כמו כן, אני בטוח שבטיול יש לך הרבה חפצים שאסורים בטלטול בשבת, מה שנקרא "מוקצה", כל כלי שמשמש למלאכת איסור, כמו פנס, ארנק ועוד אסורים בטלטול בשבת. כל זה עוד לפני שנדבר על קידוש וכו'… לכן, אין מקום לטיול כזה, בשבת נמצאים הכי טוב בבית בחיק המשפחה.

ברכה והצלחה!