המנהג לצחוק בהבדלה

שאלה:

שלום הרב.

מדוע ישנם אנשים שצוחקים בהבדלה? האם יש איזו הלכה, מנהג לזה?

תשובה:

יש לענין זה מקור והוא נהוג בעיקר אצל קהילות מסוימות בין עדות המזרח.

גם מי שנוהג בכך יעשה חיוך נעים לסמל שמחה ולהתחיל שבוע במזל טוב, ולא ליצנות ורדידות.

ויעשה זאת לפני ברכת הגפן.

מקורות:

המנהג מובא בספר פקודת אלעזר לר' רפאל אלעזר בן טובו (ירושלים תרמ"א) כמנהג שנוהגים בירושלים, וכן בספר נוהג בחכמה לר' יוסף בן נאיים עמ' נד, וכן בנתיבות המערב לר' אליהו ביטון עמ' 72.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמרו לי פעם שעשו את זה כי דוד המלך ידע שהוא ימות בשבת, אבל כשעשה הבדלה וראה את פניו בכוס היין, הוא חייך כי יהיה לו עוד שבוע לחיות. זה נכון?