איספנדות/אספנד בוכריות

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
בעדה הבוכרית וגם פרסים נהוג להבעיר עשבים יבשים מיוחדים (שם מדעי:Peganum harmala) בתוך מחבת שהעשבים נותנים עשן בריח מסוים נגד עין הרע. את אותו המחבת (עם העשבים הבוערים) נהוג להסתובב איתו בתוך הבית כדי שהבית יתמלא באותו עשן, או "ומסובבים מעל הראשים של בני המשפחה את המחבת. למנהג זה קוראים : "איספנדות". וגם חלק ממנהג זו ללחש לחש מסויים שמשתמשים בכל רחבי עולם.
האם מותר לעשות דבר זה מבחינה הלכתית ?

תשובה:

אני לא חושב שיש בזה בעיה הלכתית, אין כאן נושא של עבודה זרה, אלא של אמונה תפלה במעשה זה שהוא כמובן חסר משמעות לחלוטין… [אולי יש בזה קצת חשש בל תשחית על הכסף שהמיותר שהוציאו על הקטורת הזו…]