שם החותן יצחק ושם החתן יצחק מרדכי

שאלה:

הציעו לנו שידוך, לי קוראים יצחק ולבחור יצחק מרדכי, הוא משתמש בשתי השמות. השאלה האם מקפידים ע"כ?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת צמח צדק אבהע"ז סי' קמג נשאל על כך והשיב שכיון שהשמות אינם שוים ממש שזה נקרא רק בשם אחד וזה נקרא בשני שמות אין הקפדה. וכן ראינו אצל כמה גדולי עולם, למשל ראש ישיבת סלבודקא בזמנו הגראון רבי משה מרדכי אפשטיין לקח שלושה חתנים בשם משה! רבי משה פינקל, רבי משה חברוני [אולי קראו לו אברהם משה?] ורבי משה סירקוטה. הגרח"פ שיינברג היה לו חתן חיים דב ושניהם השתמשו בעיקר בשם חיים. הגרי"ש אלישיב לקח לחתן את הגרחי"ש קנייבסקי, אמנם שם שמם העיקרי היה שונה. כשהאון רבי שמואל דוייטש נשא את בתו של הגר"ש קיבלביץ, הורו להוסיף לשמו את השם ברוך, ובכך היה די לו.

אני מניח שיש בזה מנהגים שונים אבל ודאי יש כאן על מה לסמוך להקל.