מותר ללוות ביצים משכנים?

שאלה:

שלום וברכה,
יש לנו אמונה במשפחה
שאסור להלוות משכנים ביצים
רציתי לדעת מה המקור לזה?
והאם באמת מותר או שיש צד הלכתי לזה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בכף החיים פלאג'י סי' לו אות נד הביא שמנהג בבל היה שלא ללוות ביצים במוצאי שבת, כי הוא זמן של שמחה שעושים בו סימנים של שמחה וביצים מסמלים אבלות.

לא שמעתי למי שמקפיד על כך, ובודאי מצוה גדולה לסייע ולעזור אחד לשני [רק להזהר מאיסור ריבית וגזל, יש להחזיר בדיוק אותו גודל אם מדיום או לארג'..], ובכל מקרה מדובר רק על מוצאי שבת, ורק על מנהג בעלמא, של קהילות מסויימות מאוד.

שבוע מבורך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בצל זה שונה לגמרי, לא מקפידים בדיוק, הרי אף אחד לא הולך למדוד ולשקול, אבל ביצים מוגדרות מאוד ואנשים לגמרי מקפידים בחנות לקנות מה שמתאים להם והם מודעים להבדל במחיר.

  2. הם לא יקפידו כי זה רק שתי ביצים, אבל עצם הדבר מדיד ומתומחר בצורה מדוייקת אחרת ולכן יש כאן יותר חשש ריבית. באותה מידה תוכל לומר שכאשר אני לווה מאדם 10,000 ש"ח הוא לא יקפיד אם אחזיר לו שני שקלים פחות, אבל זו ודאי אינה טענה.