הגעלת סירים חדשים

שאלה:

שלום. רציתי לשאול אם אתם זוכרים מתי בערך עברו בעולם להשתמש בחומר סינטטי במקום מן החי להברקת כלים מה שלא היה בתקופות יותר מוקדמות . כי עוד לפני 15 שנה כתבו שבזמננו לא צריך ושאלה מתי התחיל "זמננו" הזה?

תשובה:

אינני יודע להשיב היסטורית, אבל זה נכון שכיום גם אם מושחים את הכלים החדשים בחומרים, מדובר בחומרי סינטטים שאינם ראויים למאכל, וגם אם מעורב בחומר משהו מן החי הוא מפוגל ופסול לגמרי מאכילת כלב, ולכן מדובר בחומרא בעלמא ולא בחיוב מן הדין.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לפני קרוב לשלושים שנה דיברתי עם רב מסוים בנושא. היה לי פשיטא שכך עושים וכל השאלה היתה איפה יש מקום. אין באיזורינו הגעלת כלים כל שבוע/חודש. רק בערב פסח. הוא לא הבין מה אני רוצה ולמה להגעיל כלים חדשים. מעולם לא שמע על כך. כשהסברתי לו על חשש המריחות הוא ממש לא הבין. קודם כול לא ידוע לו שמורים וגם אם כן מה יעזור להגעיל את החזיר. צריך פשוט לקחת סקוטץ' ולשפשף. להוריד את כל המריחות שאולי קיימות.