הכשרת רשת תנור מבשרי לחלבי

שאלה:

שלום רב
אני רוצה להחליף תנור חשמלי שהיה בשרי לחלבי, איך מכשירים הרשת של התנור עם בא במגע ישיר עם אוכל בשרי?

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז אין להחליף כלים מבשרי לחלבי, וגם אם נקל בזה בתנור עצמו לא נקל בדבר הבא במגע ישיר עם האוכל, אמנם הספרדים לא הקפידו על כך, ולמנהגם זה אפשרי, וכיון שכאן היתרא בלע, כלומר אין כאן איסור בשר בחלב בו ביום המצריך לפעמים ליבון חמור, אלא רק היתר נבלע, די בליבון קל, מנקים הכל היטב ומכניסים את הרשת לתנור הריק ומפעילים על חומו המירבי 40 דק'.

בהצלחה