שיעור חלה בזמן הזה

שאלה:

כשמפרישים חלה היום, למה מפרישים רק כזית ולא מפרישים אחד מארבעים ושמונה כדין חלה טמאה בזמן הבית?

תשובה:

שלום וברכה

בזמן שהיתה תרומה טהורה, הקפידו להפריש כשיעור המחוייב מדרבנן גם על הטמאה כדי שלא לחלק ביניהן, אבל בזמנינו שאין בכלל חלה טהורה, העמידו חכמים דין זה על דין תורה שדי בכל שהוא, ונהגו בכזית.

מקורות:

ביאור הגר"א סי' שלא ס"ק לה בשם השל"ה שער האותיות קדושת האכילה כה-כז.