שיעור הפרשת חלה

שאלה:

שלום הרב,

אם האדם עושה את החלה בשלבים, ביום שלישי עשה 1 ק"ג וביום רביעי עשה 1 ק"ג, האם הוא יכול לקחת חצי כזית מכל אחד בשביל הפרשת חלה?

תשובה:

שלום וברכה

לחיוב חלה צריך שהעיסה עצמה יהיה בה שיעור חלה, השיעור הנמוך שניתן לברך עליו הוא 1.666 ק"ג והוא נמדד בקמח כמובן ולא בעיסה. וזה דוקא בקמח חיטה, בכל סוג קמח יש משקל סגולי אחר! הפרשה בלי ברכה כבר ב1.2 ק"ג. לדעת החזון איש אין לברך אלא ב2.25 ק"ג קמח. כך שאם עיסות אלו לא צורפו יחד אין הפרשת חלה כלל, 1 ק"ג פטור מהפרשה. אם שתיהן צורפו יחד לעיסה אחת, מפרישים כזית מהעיסה המצורפת, לא חשוב מאיזו מהן.