הפרשת חלת חו"ל בבין השמשות

שאלה:

על פי המבואר בשו"ע מותר להפריש דמאי בבין השמשות (אני יודע שהחזו"א אוסר ואין כאן מקומו) על פי זה האם מותר להפריש חלת חו"ל בבין השמשות כיון שאין זה תיקון גמור

תשובה:

בוקר טוב

למעשה אדרבה, בחלת חו"ל החמירו בזה יותר מחלת א"י, משום שניתן לתקן על ידי שיור חתיכה למוצ"ש.

הצלחה מרובה.

מקורות:

משנה ברורה סימן רסא ס"ק ד

(ד) את הודאי – דה"ל כמתקן וה"ה שאסור להפריש חלה אף בחו"ל. וחמור חלת חו"ל יותר ממעשר דלענין מעשר אם אין לו מה יאכל בשבת תו הוי לצורך מצוה וקי"ל דלא גזרו על שבות בה"ש לצורך מצוה וכמו שפסק לקמיה ולענין חלה יש להחמיר בכל גווני שהרי חלת חו"ל יכול לאכול בלא הפרשת חלה ולשייר מעט עד אחר שבת ולהפריש מן המשויר ולכן כשחל שבת בע"פ ולא הפריש חלה מהמצה בע"ש מבעוד יום מותר להפריש אף בע"ש בין השמשות דא"א לאכול ולשייר חתיכה מכל מצה. וה"ה אם לא הפריש חלה מבעוד יום מהלחם חמץ שיאכל בבוקר בשבת: