לשם מה יש צורך בעדים בשטר כתובה?

שאלה:

שלום כה"ר,
אם הרב יוכל להסביר, כיצד שטר חוב(כשטר כתובה) מקבל תוקף?
לכאורה מספיק חתימה של עדים על השטר? מדוע צריך גם קנין בכתובה?

אם הרב יוכל לכתוב מקורות שנוכל ללמוד מהם,
ברוך תהיה

תשובה:

שלום רב,

נכון, קנין מספיק בשביל ליצור חוב. אבל כתובה זה לא רק כדי שיווצר חוב אלא כדי שהאישה תוכל להיות בטוחה שהיא יכולה לגבות את החוב, כלומר, שיהיה לה משהו ביד. ולזה צריך שטר עם עדים. כי עם קניין אין מה לעשות. וגם כאשר יש עדים על הקניין עקרונית זה היה יכול להספיק אבל גם זה משום שבמקרה כזה העדים יכולים לכתוב שטר גם ללא הוראה חדשה של המתחייב כפי שהמבואר בחו"מ סי' לט.