שינה עם גרביים

שאלה:

שלום רב

האם יש איסור לישון עם גרביים?

תשובה:

אין כל בעיה בכך [על הישן בנעליו נאמר שטועם טעם מיתה אבל לא בגרביים], ויש שעושים זאת בלילות קרים אלו, רק משום הבריאות יש לזכור שחשוב לאוורר את הרגל.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. נראה לי שכוונת השואל היא לחסידות שנהגו בה גדולי עולם שלא לישון עם גרבים ואף להוציא את כפות הרגלים מהשמיכה,כדי שלא יבואו לידי חימום כדי שחלילה לא יראו קרי.
    כמובן שאין שום איסור הלכתי לישון עם גרבים,אבל יש בזה ענין בגלל מה שכתבתי

  2. אני חושב שלאנשים פשוטים כמונו ההוראה היא להתכסות היטב כדי שלא להצטנן בלילות הקרים. בעיקר אצלנו הירושלמים.

  3. זה מדהים אותי איך אני שונה בנושא זה מרובא עלמא.
    אני אחד שחם לו גם בחורף,אני כל כך אוהב חורף שכל פעם שאנחנו בסוף החורף כמו עכשיו, אני מתעצב שהקיץ מתקרב