האם מותר לעשות להורים עיסוי תוך כדי גמירת כאב?

אימי מורתי שתחי' רוצה מאוד שיעשו לה עיסוי בגב (אשה כבת 70) יש ביכולתי לעשות לה כן ואף באופן די מקצועי אך טיפול כזה כרוך הרבה פעמים בכאבים שהרי ע"י כך משתחררים
השרירים התפוסים ולעתים זה כרוך אף בהוצאת קריאת "אי" אך כאמור בסופו של דבר המטופל מרגיש עצמו משוחרר ורגוע ,,אך לגבי אימי האם כבן מותר לי לגרום לה כאבים כאלו ?
(יש להדגיש שבאופן אחר ללכת לעיסוי אחר היא לא תלך ואפילו אם אני אשלם זאת )

בברכה ותודה על אתרכם הנפלא
דוד

תשובה:

שלום רב,

אם האמא מבקשת שתעשה כן ורצונה בכך, מותר.

מקורות:

ראה ברמב"ם (ממרים פ"ה הלכה ה'): "המכה אביו ואמו מיתתו בחנק שנאמר מכה אביו ואמו מות יומת וכו', אינו חייב חנק עד שיעשה בהן חבורה אבל אם לא עשה בהן חבורה הרי זה כמכה אחד מישראל, והמכה אותן לאחר מיתה פטור". כלומר, ללא הוצאת דם אין בזה איסור חנק. וראה בגמרא סנהדרין פד,ב: "רב לא שביק לבריה למישקל ליה סילוא מר בריה דרבינא לא שביק לבריה למיפתח ליה כוותא, דילמא חביל, והוה ליה שגגת איסור. אי הכי אחר נמי, אחר שיגגת לאו, בנו שגגת חנק". כלומר, מה שאסרו אפילו לרפאות את ההורים (במקום שאין מישהו אחר) זה רק באופן שיוצא דם שאז זה נחשב לשגגת חנק. אבל בלא חשש להוצאת דם מותר. וראה עוד בשו"ת ציץ אליעזר חי"ב סי' יט.