תיקון נזילה של מי גשמים ממרפסת לדירה שמתחתיה

לשכן שמעליי ישנה מרפסת שכאשר יורד גשם נוצרת רטיבות אצלי בדירה מי צריך לשאת בעלות התיקון.

תשובה:

שלום רב,

במקרה שמדובר ברטיבות רצינית שאדם סביר שיש לו דירה עם שני מפלסים והייתה לו רטיבות כזאת מקומה ב' לקומה א' היה מתקן על חשבון עצמו, השכן חייב לתקן את בעיית הרטיבות.

מקורות:

מקובל היום לפי התקנון המצוי סעיף 3 שהעליון חייב לתקן בעיות של נזילות המגיעות מהרכוש שלו. לגבי עיקר הדין כאשר אין מנהג עיין עלון המשפט גליון 17 עמוד ד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עיין בשו"ת משפט החושן ח"א סי י"א שהאריך בשאלה זו והעלה שם שעליון בעל המרפסת חייב באיטום ממרפסתו שלא ינזק הדייר התחתון הן מדין תורה והן מדינא דמלכותא ואף כתב שכן המנהג…