קבל רשיון למרפסת סוכה והדייר העליון רוצה לבנות מעליה

שלום לרב, זה עתה קיבלנו אישורים לבניית ממ"ד ומרפסת, לאחר 4 שנים של ריצות לוועדות.
מעלי קנה דייר שמעוניין לבנות גם מרפסת רק שלו עדיין אין אישורים. לאחר בדיקה מצידו נמצא שלו הכי מתאים לבנות את המרפסת מעלינו.. או חלקי מעלינו..
המרפסת תהיה אמורה לשמש את כל בני המשפחה שלנו שמתוכם 5 בנים שאמורים לישון בסוכה.. ואם תהיה כשרה חלקית לא כולם יוכלו לישון בה. יש לציין שיש לו אופציה נוספת ליציאת מרפסת.. שלא כל כך מתאימה לו מבחינה תכנונית. השכן עדיין לא שיפץ ולא נכנס לגור בדירה.. וגם האישורים בתהליך ראשוני.. מה עלי לעשות? מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אם הדייר הקודם חתם לך על התוכניות לפני שמכר את הדירה, ניתן לראות בחתימה כהסכמה שלא לבנות מעל הסוכה. אם לא חתם, תלוי במידת הקושי לבנות את המרפסת במקום אחר לעומת הנזק שלך. במקרה שהוא לא יכול לבנות במקום אחר תצטרכו להתחלק בשטח של הסוכה הכשרה בצורה שווה.

מקורות:

לעניין החתימה על התוכניות, אף שלא ברור שהחתימה מהוה קנין להעברת הבעלות, עיין כאן. עם זאת, מסתבר שהחתימה היא לפחות הסכמה על הצורה התכנונית ולכאורה מועיל על כך הסכמה ללא קנין, לסוברים שאין צורך לקנין בחזקת תשמישים (עיין בשו"ע חו"מ סי' קנה סעיף לה וט"ז וביאור הגר"א שם וסמ"ע סי' קנג ס"ק לב)