שיעור המרחק שניתן למנוע בניית מרפסת או חלון בטענת היזק ראיה

בס"ד

לכבוד הדיין שליט"א

מהם כללי היזק ראיה ע"פ ההלכה?
האם בכל מקרה של פתיחת חלון או מרפסת מול שכן נחשב כהיזק ראיה או שתלוי במרחק וכיוצ"ב?
תודה רבה

תשובה:

בשו"ע אין הגבלה של מרחק. אבל בשו"ת מהריט"ץ סי' רנג כתב שבזמנו לא היה נהוג להקפיד על היזק ראיה ממרחק גדול. ויש להוסיף שבזמנינו לא מקפידים אף על מרחק קטן בהרבה ממה שהיה נהוג בזמן מהריט"ץ. למעשה, אין שיעור ברור בעניין, תלוי במיקום של הבניינים (בעיר או במושב) ותלוי גם בגישה של הדיין.