חניה פרטית שהפכו אותה למספרה

שאלה:

שכן שיש לו חניה עם טאבו, בנה בחניה חנות והשכיר אותה למספרה, הספר יש לו קליינטים שבאים להסתפר אצלו במשך היום, דא עקא,שיש להם רכבים ובאים וחונים בחניה המשותפת בבניין המשותף ותופסים לנו את החניה מהבוקר עד הלילה. שאלתי היא לכבוד הרב: מה ניתן לעשות כנגד המשכיר של החנות,

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להקים עסק שגורם הפרעה משמעותית לשאר הדיירים. גם אם מותר לו לפתוח מספרה בחנייה הפרטית, אך אין לו זכות לגרום שהחנייה של שכנים תשמש לצורך המספרה. ועליכם לדרוש ממנו שיעשה כל אפשרות שלא יחנו זרים בחנייה המשותפת. או שאתם תסגרו את החנייה המשותפת. והיה אם לא תגיעו לפתרון הבעיה תוכלו לתבוע אותו לדין תורה שיסגור את המספרה.

בהצלחה.