חתונה בים כ' סיון

שאלה:

האם ניתן לערוך חתונה ביום כ סיון?

תשובה:

אכן יש נוהגים שלא לעשות חתונה ביום זה בגלל הצרות שאירעו לעם ישראל. אולם רבים אינם מקפידים על כך.

מקורות:

מקור המנהג שיש מתענים ביום זה מובא במגן אברהם (סוף סי' תקפ): "נוהגים להתענות בעשרים בסיון בכל מלכות פולין". הסיבה לכך היא מחמת ריבוי הצרות שאירעו לעם ישראל בים זה, הן במסע הצלב בשנת ד' אלפים תתקלא, והן בגזירות ת"ח ת"ט, ועליהם חיברו הש"ך ובעל התוספות יו"ט קינות מיוחדות. אולם לא הוזכר במג"א שיש נוהגים שלא לעשות חתונות ביום זה.

בספר אורחות חיים (ספינקא, סי' תצג ס"ק א') הביא בשם ספר דברי דוד שלא עושים חתונות ביום זה. וכן בספר טעמי המנהגים (אות תתקצד) הביא בשם הרב הצדיק מבעלזא) שלא לעשות חתונות ביום זה. לכן ממתינים עם החופה עד לאחר צאת הכוכבים. אולם רבים נהגו לעשות חתונות גם ביום זה.