נישואין עם אלמנה שיש לה בת – יחוד / צוואת רבי יהודה החסיד

שאלה א': האם לכתחילה מותר להתחתן עם אלמנה שיש לה ילדה כבת 8 הילדה הרי תגדל יהיה בעיות של יחוד .האם זה שיקול בבחירת בת זוג להעדיף בגלל זה אשה שיש לה בן או אשה שאין לה ילדים?
שאלה ב,:כאשר מציעים שידוך שלבחורה המוצעת יש 2 שמות אך השם השני [ולא השם העיקרי] הוא כשם החותנת. האם יש לחשוש לצוואת רבי יהודה החסיד?

תשובה:

שלום רב.

א. כמובן שנישואין כאלו מצריכים דקדוק רב בידיעת הלכות יחוד, אולם לא נראה לי שזו סיבה לדחות שידוך שנראה לך ראוי ומתאים.

ב. המנהג להקפיד על צוואת רבי יהודה החסיד אלא אם כן לאחת משתיהן יש שם נוסף. במקרה שזה לא השם העיקרי ודאי אין חשש.

בהצלחה.