מהיכן דנתוני? – גם בדיני אישות?

לכ' הרב שיחי'
השאלה היא, בנוגע מה שנפסק שצריכים לתת לבעלי דין "מהיכן דנתני" האם זה רק בדיני ממונות ? או גם בשאר ענינים, כמו למשל לענין גירושין, שיצא פסק דין, יכולים לשאול מהיכן דנתני ? או כנ"ל זה רק בדיני ממונות.

בתודה רבה למפרע.
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

הדין הזה שנתבע שהספיד יכול לבקש מביה"ד מהיכן דנתוני, לכאורה לאו דווקא נאמר בדיני ממונות. בכל דין ודברים בין שני אנשים, כשהאחד מרגיש שלא ניתן לו מפשט צדק, הוא יכול לבקש ולשאול מהיכן דנתוני. אבל זה רק במקרה שיש לבע"ד חשד, וגם איזה בסיס לחדש כמו שנראה מדברי השו"ע והסמ"ע בחו"מ סי' יד סעי' ד'. אין שום סברא לחלק בין דיני ממונות לשאר הדינים, העיקר הוא האם יש דו"ד בין שניים כדי שאז לפעמים הדבר יכול לעורר חשד.

הצטרף לדיון

תגובה 1