גט ללא בית דין

שאלה:

האם אני יכול למנות סופר ועדים יראי שמיים לכתוב גט לאשתי ולהעיד ובנוסף למנות שליח ועדים לארץ בו היא נמצאת ללא התערבות בית דין ולחסוך דמים יקרים?

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום. אסור לעשות כך. ישנם כל כך הרבה פרטי דינים בכתיבת הגט, שמות הגט מסירת הגט, ואי אפשר שתוכל לדעת אותם על בוריין. גם דיינים לעולם לא יעשו גט גם כאשר הם כבר למדו כל הלכות גיטין ללא שראו ושימשו קודם לכן הרבה פעמים. חומרת איסור אשת איש היא גדולה מאד ולכן מאד מאד נזהרים שהגט יהיה כשר. התשלום שמשלמים לבי"ד בשביל הגט הוא בעצם עבור ההוצאות כמו הסופר והעדים ושאר ההוצאות, אין כאן "רווחים" שעושים בשביל הבית דין, ממש לא.