חיוב כתובה באסורה על בועלה

שאלה:

שואלת בשביל חברה :
חברה שלי התגרשה לפני 6 שנים מבעלה הראשון.
5 חודשים לפני הכירה בחור, קיימו יחסים לפני שהתגרשה מבעלה .
לימים היא בעצם התחתנה עם בועלה.
בתקופת הנישואים סבלה מאלימות מילולית קשה , התמכרויות מצד הבעל. פתחה תיק בבית הדין הרבני .
בעלה השני שהוא בעצם בועלה טען בבית הדין שהיא לא זכאית לכתובה, וכי לא ידע שקיים איסור בדת היהודית שאסור לו לקיים יחסים עם אישה נשואה.

1. האם "אי ידיעת האיסור לטענתו" היא סיבה מוצדקת ?
2. מה דין תשלום כתובה ופיצויי גירושין בגין מעשה זה ?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שנשא אשה שאסורה לו והתחייב לה כתובה ולא ידע שאסורה לו, נפסק השו"ע שבעיקר כתובה לא חייב לשלם אבל התוספת חייב לשלם. ומסתבר שאם האיסור נעשה על ידי הבעל – שבעל בעודה נשואה לראשון, אין את הכלל הזה אלא הוא מתחייב בכל הכתובה.

בית הדין ישקול כמה לחייב את הבעל השני בחיוב כתובה לפי מכלול הטענות אבל ודאי שיש מקום לחיוב הכתובה.

הצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע אבן העזר סימן קטז.