שינוי שם פעמיים המהלך חיי הנישואין וכתובה

שאלה:

אישה שהחלה נישואיה עם שם אחד שינתה שמה במהלך חיי הנישואין ובעלה כתב לה כתובה חדשה ואף קבע סכום גבוה מאוד עתה נישואיהם עלו על שרטון והיא רוצה כתובה אלא ששוב שינתה שמה, האם יש לזה משמעות כלשהי?

תשובה:

שלום וברכה,

העובדה שהאשה החליפה שם, לא מפסיד ממנה את הזכות של הכתובה, והבעל חייב לשלם את הכתובה [במקרים שאכן חייב] גם אם האשה החליפה את שמה.

כאשר הסכום בכתובה הוא סכום גבוה, בית הדין שוקל כמה לחייב את הבעל, אם בסכום הגבוה שהתחייב או שמפחיתים את גובה הכתובה.

בהצלחה.

מקורות:

בפוסקים מובא שאשה ששינתה את שמה יש לה לערות כתובה חדשה כיון שהשם שלה השתנה, כדי שלא יהיה חשש שדר אדם עם אשתו ללא כתובה. אבל ודאי אם לא ערכו כתובה חלופית, הכתובה הקודמת לא מתבטלת.