מטפלת שסוגרת ילדים שבוכים בחדר לבד

שאלה:

התחלתי לשלוח את הבת שלי למטפלת שביקשה את כל הסכום החודשי מראש.
הגעתי היום למעון ונשארתי שם, הבנתי ממנה וראיתי שהיא נותנת לילדים לבכות והיא אמרה לי שהיא נותנת להם לבכות עד רבע שעה כדי שיתרגלו (הילדים בגילאי חודשיים עד חצי שנה).
ראיתי שהכניסו ילד שבכה לחדר וסגרו אחריו וכל כמה דקות נכנסו לשים מוצץ או משהו כזה.
עד שהילד נרדם בבכיות.
היא אמרה לי שזו הוכחה שילד צריך ללמוד לבכות וזה מפתח להם את קליפת המוח ועוד.
שאר הילדים שם לא בכו והיא אמרה שהם התרגלו לסדר יום וכו.
אך אני חושבת שכמו ילד להורים חרשים לומד שלא בוכים כי אין מי שישמע…
הילדה שלי גם התחילה לבכות מאז שהתחילה עם המטפלת הרבה בבית בלי סיבה נראית לעין.
האם צריך להלשין ?
האם אני יכולה לדרוש ממנה שתחזיר לי את חלקיות הסכום ששילמתי כבר ואם לא אני ילשין? מה צריך לעשות בכזה מצב שהיא בדעה שמותר לשים ילד קטן לבכות בחדר לבד עד רבע שעה?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

את כאמא יכולה להוציא את הילד מיד – באמצע השנה ולא חייבת להשאיר את הילד במקום שיסבול. לגבי לדרוש החזר כספי על ידי איום, אני לא יכול להורות על כך אלא אם הצדדים באים לדיון ושומעים את הצדדים.

לגבי הלשנה לרשויות, עדיף שתפני להורים של הילדים ותספרי להם על הנעשה בגן, והם ישקלו את דרכם,.

בהצלחה.