פסילת נישואים לצורך נישואין לכהן

שאלה:

שלום רב,
אני נשואה 15 שנים
לי ולבעלי 5 ילדים
לאחא הנישואים התברר שבעלי עקר, ולאחר ניסינות ניתוחיים
הבאנו את הילדים עם טיפולי ivf על ידי תרומת זרע.
האם נוכל לפסול את הנישואים שלנו?
על מנת שאוכל להינשא בהמשך גם לכהן?

מה נדרש על מנת שבטל/לפסול נישואים במקרה כזה?

תשובה:

שלום רב,

כפי שהשבתי לך בתשובה הקודמת לא ניתן לפסול את הנישואין, ובודאי לא ברמה כזו להתיר לכהן במקרה שתתגרשו.

העובדה שמחלת על המום גם לאחר שהתברר שהוא עקר בעצם מונע ממך לטעון טענת קידושי טעות. וגם כך צריכים לדעת שכדי שאישה תוכל לטעון טענת קידושי טעות להיו מותרת לכהן לאחר גירושין זה צריך להיות ברמה כזו שלא מותיר כל ספק שאין שום צורך בגט, שזה נדיר ביותר אם בכלל, וגם אז לא מוסכם על כולם שהיא מותרת לכהן גם מדרבנן.