גט על תנאי

שאלה:

באחת ההרצאות של הרב זמיר כהן שראיתי בערוץ 97 הוא סיפר על חייל שיוצא לקרב ולא בטוח שיחזור, ואז הוא נותן גט על תנאי, בשביל למנוע ממנה להיות עגונה, ובמקרה ולא חוזר, היא רשאית להתחתן עם מישהו אחר. אם הוא כן חוזר, אז הם יתחתנו שוב.

השאלה מה קורה אם מדובר בכהן, אסור לו להינשא לגרושה, ואם חוזר בחיים וירצו להינשא שוב, אין אפשרות. מה קורה אז?

תשובה:

שלום רב,

היום למעשה לא עושים כך. לא נותנים גט על תנאי שזה הרבה יותר מורכב. אלא יש כאלה שמשאירים הרשאה שבו הם מורים שאם חלילה יפלו בשבי הם מורים לסופר ולעדים לכתוב ולתת גט עבורם לנשותיהם. זה גם מורכב ולא מכסה אופציה שאם חלילה החייל נפצע ברמה שלא ברור מצבו אם הוא עדיין בדעתו או לא, כי במקרה כזה אי אפשר לתת גט.

לשאלתך אם נותנים גט על תנאי המשמעות היא שהיא מגורשת מעכשיו אבל בתנאי שהוא לא יחזור עד אחרי המלחמה. כלומר, אם הוא חוזר הכל בטל וממילא אין גט וגם אין איסור לכהן. ואם הוא לא חוזר חלילה הגט חל מיום נתינתו. וממילא בסיטואציה כזו היא תחשב לגרושה ולא לאלמנה ותהיה אסורה לכהן. אבל אין מצב שתהיה אסורה לבעלה הכהן, כי אם הוא חוזר ממילא הכל בטל.

הצטרף לדיון

תגובה 1