צריך לכבד אבא שכועס ומתעצבן?

שאלה:

למה לאבא שלי מותר לו להתעצבן עלי ולקלל אותי כי אני לא מספיק שפחה טובה בשבילו ולי אסור לענות לו????? זה בכלל לא הגיוני

תשובה:

לשון שולחן ערוך יורה דעה הלכות כבוד אב ואם סימן רמ סעיף ג:

עד היכן מוראם, היה הבן לבוש חמודות ויושב בראש הקהל, ובאו אביו ואמו וקרעו בגדיו והכוהו על ראשו וירקו בפניו, לא יכלים אותם אלא ישתוק ויירא מן מלך מלכי המלכים שציוהו בכך.

כך שאביך נוהג לא יפה, אבל את חייבת לשתוק כי כך ציוה ה' יתברך.

ולעצם הענין יתכן שאת לא ממש רואה את הדברים בזוית הנכונה… אולי הוא מרגיש שהוא נותן לך הרבה יותר ממה שאת מחזירה… ויתכן שהוא צודק… אף שאינני מצדיק שום התנהגות שאינה הולמת.