כבוד ההורים מול כבוד האשה

שאלה:

ההורים רוצים לבוא אלינו להתארח בליל הסדר, אבל אשתי מסרבת לכך בכל תוקף. האם יש להקדים את כבוד ההורים אפילו במקום שהאשה מצטערת ומסרבת, או שכבוד האשה קודם לכבוד ההורים. אשמח לקבל מקור לכך

תודה

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי יש לך טעות מוחלטת בניסוח של השאלה… הענין כאן אינו כבוד ההורים מול כבוד האשה, אלא בעצם אתה מתכוין "להפיל" על אשתך לארח את ההורים שלך, דבר שמלחיץ אותה וגורם לה קושי וטורח, וסבור לקיים בזה מצוה… הכלל בחיים הוא שתמיד קיום מצוות לא יכול לבוא על חשבון אנשים אחרים, אתה צריך למצוא את הדרך לקיים את מצוותיך בלי לגרום נזק לאשתך. אלא שכמובן יש לפעול כאן מאוד ברגישות ועדינות שההורים לא יעלבו, או במקביל להצליח לשכנע את האשה להזמין אותם, באופן שתשמח בזה. אולי תבטיח לה עזרה מיוחדת לפני החג, או איזו חופשה, או לקנות כלי פסח שמסייעים במלאכה וכו' וכו'. העיקר לשמור על האוירה הטובה בבית, שזה הכי חשוב.

בהצלחה.