קידושין ונישואין היום אירוע של חתונה בעוד חצי שנה

שאלה:

שלום! מישהו פנה אליי בשאלה בקשר לחתונה . הזוג נמצא בח"ול ורוצה להתחתן עכשיו שם ,אבל המשתה של החתונה החתן והכלה רוצים לעשות אותו בקיץ בארץ וזאת בעקבות שהמשפחות לא יכולות לעמוד בהוצאות הטיסה לחו"ל האם זה אפשרי ? ואם כן מתי לעשות סעודת שבע הברכות למשך שבוע האם בשבוע שבו הם מתחתנים או בשבוע שיערכו את המשתה בארץ?

תשובה:

שלום רב,

אין אפשרות לעשות פעמיים חתונה. אם בני הזוג מתחתנים עכשיו הרי הם נשואים לכל דבר. ולא שייך שוב לברך ברכות תחת החופה או בשבע ברכות. לכן אם הם רוצים לעשות אירוע גדול בקיץ הם יכולים לעשות זאת אבל בלי ברכות. ניתן לעשות משהו כמו דמוי חתונה אבל ללא ברכות כלל. (מלבד בורא פרי הגפן על שתיית יין). לכן שבע ברכות ם מחליטים לעשות זה רק בשבוע שלאחר החתונה האמיתית ולא בזמן האירוע בקיץ. אבל אין חובה כלל לארגן סעודה כדי לעשות שבע ברכות אם אינם רוצים בכך.