האם צריך גט לאחר הצעת נישואין?

שאלה:

שלום להרבנים, בחורה חילונית שהתארסה עם בחור ועשו הצעת נישואין עם מסירת טבעת כנהוג.. (לא ידוע אם היו שם עדים) אחרי זה התפרדה החבילה, עכשיו היא רוצה להינשא למישהו אחר, האם היא צריכה גט מהראשון מעיקר הדין

תשובה:

שלום רב,

האישה אינה זקוקה לגט. הצעת נישואין אינה קידושין. הצעת נישואין זה בעצם סוג של הסכמה והתחייבות לנישואין בעתיד. אין להם כוונת קידושין ולכן כמובן שלא עושים זאת דווקא לפני עדים. אגב, ראה סי' מב סעי' ד' שנפסק בשו"ע שאם המקדש והמתקדשת לא ראו שיש שם עדים בעת הקידושין, הקידושין לא חלים משום שכולם יודעים שצריכים עדים, ומשלא בדקו שיש שם עדים כנראה שאין כוונתם לשם קידושין.