ליווי בחופה של אדם שהוא כופר

שלום לכבוד הרב
ארוסתי גיורת, היא מעוניינת שהאדם שילווה אותה לחופה ויעמוד עימה תחת החופה (כמובן ללא מגע) יהיה אדם מבוגר שהיה לה כאב בתקופה מסוימת של חיה (אב אין לה).

לשמחתי האיש הוא יהודי, אך עליה וקוץ בה, הדת בה הוא מאמין ופעיל בה ביתר שאת היא הדת ה"סופית" זרם איסלמי מוכר, שאיני יודע את מהותו.
א. האם יכול אדם זר ללוותה לחופה ולעמוד לצידה?
ב.האם העובדה שהוא יהודי מספקת?
ג. האם יש באמונתו מן הע"ז?
ד. וכמובן האם בתנאים הללו מותר לו ללוות אם בכלל?
ה. אם היה מתברר שהוא לא יהודי, מה אז היה הדין בעניין זה?

תודה מראש לרב

תשובה:

שלום רב,

אין חובה שהמובילים בחופה (שושבינים) יהיו דווקא זוג נשוי ויהודים כשרים. אפשר באופן עקרוני שגם גוי יוביל לחופה. אולם המנהג הוא להקפיד על כך שיהיה דווקא זוג יהודים כשרים. זה ענין של סגולה או סימן וכד'. לא מעבר לזה. כלומר, לא הלכה. לכן אם יש אפשרות לומר לה שזה לא כדאי, עדיף, אבל אם לא, מותר.

אני לא מכיר את הדת הזו, אב עושה רושם שהוא נחשב ל"מומר" שדינו כמו גוי לכל דבר.

מקורות:

על מקור מנהג ההולכה לחופה ראה שו”ת לבושי מרדכי ח”ג סי’ כב, מטה משה ריש הל’ הכנסת כלה, וכבר הובא מנהג זה ברמ”א יו”ד סי’ שצא סעי’ ג. וכן ראה עוד ראה שו”ת מנחת יצחק ח”ה סי’ פ’ שכתב אודות המנהג הנפוץ היום שלא מלווים שני זוג הנישואים בזיווג שני, ולאחר שביאר את שורשו של המנהג הביא: “ועי’ בתשו’ שבות יעקב (ח”ג סי’ ע”ז), אבל י”ל דהוי רק משום סימן טוב, כמו שעבדינן כמה ענינים בנשואים לסימן טוב, ובזה נכון מאד”.