לא לדחות סתם שידוך

שלום וברכה
שמעתי שיש ענין כזה שאדם יכול לפספס את בזיווג שלו, האם זה נכון?? ואם כן אז אותו אדם שפיספס את הזיווג שלו עם מי הוא מתחתן???

תשובה:

שלום רב

מרן הקהילות יעקב היה מזהיר שלא לדחות סתם שידוכים כדי שלא להפסיד את השידוך שנקבע קודם יצירת הולד, אולם כמובן מי שנוהג נורמלי בודק ומקבל החלטות מושכלות לא צריך לחשוש מדבר כזה. אדם שהפסיד את זיווגו מזווגים לו אשה לפי מעשיו וזכויותיו, וכפי שאמרו חז"ל לגבי זיווג שני.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה, יש לי עוד שאלה, אם הורדתי בחור על מראה חיצוני והוא התארס, האם יכול להיות שהפסדתי את השידוך שלי והוא היה הזיווג שלי, האם מגיעה לו שהוא יפסיד את השידוך שלו כלומר אותי (במידה וזה היה הזיווג שלי) בגללי????

  2. אם המראה שלו באמת הפריע לך זה בסדר, אי אפשר לחשוש יותר מידי. הקדוש ברוך הוא גם שותף בהחלטות שלנו. בנוגע אליו יש הרבה חשבונות שמים, אנחנו לא בקיאים בהם והם גם לא הנושא שלנו, תנהגי סביר ובאחריות והכל יהיה בסדר.