נדרים

שאלה:

שלום רב!
לפני כמה שנים קבלתי על עצמי נדר, והתניתי אותו על תנאי מסוים
; שאם אעשה כך וכך הרי הנדר בטל. ואיני זוכר האם קיימתי את התנאי או לא. האם אפשר לצרף זאת להיתר בתוספת מסירת המודעה?.
שאלה נוספת. בעבר קבלתי על עצמי לומר שנים מקרא ואחד תרגום ביום שישי. האם עדיף לי לבטל הנדר, ולחשוש שאולי לא אקפיד על אמירת שמו"ת? או לקיימו?

תשובה:

שלום וברכה

1. אם יש לך ספק נדר יש לעשות התרת נדרים, נהגו שלא לסמוך על המודעה לגבי נדרים ממש אלא רק לגבי קבלות טובות.

2. כדאי להתיר, לא טוב שיהיו נדרים שחלילה ניתן להכשל בהם.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם נדר שאם ישתמש באינטרנט לא חסום ,יהיה בתענית 15 שעות ברצף
    ובזכות זה נשמר תקופה ארוכה
    כעת השתמש ,האם הוא יכול 'להתחרט' על כך שלא אמר סך שעות קטן יותר (קראתי פעם נראה לי שזה גם נחשב 'חרטה' ) ומהחרטה פתח?
    תודה לכם.