עצה בלימוד

שאלה:

שלום וברכה.

ברוך השם יוצא לי ללמוד בבית, אני מאוד רוצה ללמוד הלכות בישול על הסדר,
פעם אני רוצה ללמוד משמירת שבת כהלכתה, פעם משנה ברורה ואח"כ שמירת שבת… יצר ממש מתעתע בי, גורם לי לחלישות הדעת מאיך ומאיזה ספר להתחיל, פעם אני מתחיל בשמירת שבת ביחד עם המשנה ברורה ויוצא לי הרגשה טובה אחר כך עוד פעם ולא מסתדר ואז היצר אומר לי תשנה וכו'
אני חושב שאין כאן עוד המקום להאריך…..

רציתי עצה ממך, בבקשה, (אני יודע ללמוד לבד)

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר אותך די הצורך כדי לייעץ, ברור שאם יש לך יכולות ללמוד משנה ברורה, זה בסיס הרבה יותר רחב משמירת שבת כהלכתה, שעוסק רק בפרטים ממש.

אני מציע ללמוד משנה ברורה לאט לאט בצורה טובה, ואחר כך או משנה ברורה או ארחות שבת, שהם סידרו את הנושאים מאוד יםה ונתנו גם רקע מצויין.

בהצלחה רבה מאוד.