הדרכה לימודית במייל גבר לנערה

שאלה:

לכבוד הרב,
האם מותר לי להיות מדריך של תלמידה בתכנות בצורה של מעקב אחרי תרגילי בית ושליחת משוב וביצוע תכנים ומעקב אחרי מה שיש ללמוד (לעת עתה אין כוונה לעשות פגישות וידאו וכו', אלה מיילים ושיחות טלפון)
בעבר שאלתי משהו דומה על ללמוד ע"י מורה פרטית שיעורי אנגלית אבל זה היה ע"י שיחות וידאו (אפילו מבלי שאראה אותה) ואמרו לי כאן שלא.
תודה

תשובה:

לא מומלץ כלל. הרי בסופו של דבר כולנו אנשים נחמדים, ופה כותבים מחמאה ושם מילה טובה וקשר מתפתח, זה לא כדאי ויש להמנע מזה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב,
    אולי הסברתי את עצמי לא באופן מדויק (בהנחה וזה יכול לשנות במשהו) – לא מדובר בנערה, אלה באישה בוגרת (גם ממני אולי ב-10 שנים).
    הייתי שמח להבין במה זה שונה מהמקרה הבא – בפרויקט חדש אם ירצה השם שאמור להתחיל, מסתבר שיש מספר אנשים בצוות שאחת מהן אישה, ואני צריך לקבל הדרכות ממנה בהתחלה כדי להיכנס לפרויקט הקיים – ההדרכות הן בוידאו (אין צורך להסתכל בה כמובן) אבל כן יש עבודת צוות והתכתבות עם כל הצוות לאורך העבודה (באופן דומה לעבודה בתור שכיר).
    האם זה מקרה אחר (או סוג של אונס שבמקרה הראשון זה סוג של בחירה שאפשר לא לבחור)?
    תודה

  2. בעיני עבודה אישית פרטנית שלא במסגרת צוות, בין איש לאשה בלי אף אחד ברקע, מביאה ליצירת קשר ידידותי אישי ביניהם וזה לא מתאים.