תמונות של אשתו מתקופה שהיתה נשואה לאחר

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו הגאון המשיב,

דני נשוי לדנה, ויש לה לדנה אישתו אלבום תמונות מחיי נישואים קודמים, שם חיה כחילונית. האלבום כולל תמונות שאינן צנועות לאדם ירא שמיים – למשל בבגד ים מחוף הים.

האם זה פשוט שדני יכול להביט ולהנות ממראה אישתו שבתמונות אלו מתקופה שהיתה אשת איש של אחר?

תודה רבה
ושבוע מבורך

תשובה:

יכול להסתכל אבל רק בימי טהרה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב,
    תשובת הרב פותחת אותי לשאול באשר למציאות שאותה דנה היא בכלל בנישואיה הראשונים היתה נוכריה בשם יולנדה ורק אחרי שהתגיירה נישאה לדני, האם דנה (הגרה) היא מעין ברייה חדשה עבורו ולכן תמונותיה מימיה כיולנדה בחוף הים במצב שכזה יתכן ויהיו אסורים לו (בימי טהרתה)?

    תודה רבה

  2. פשוט כדברי הרב שליט"א, אך יש לעיין במקרה הפוך, האם יכול להסתכל בתמונות של אשתו לשעבר, בזמן שהיתה נשואה לו…

    ולפי מה שכתב הרב, היות והתמונות יגרמו לו להרהר בה, וכעת אינה נשואה לו, יהיה אסור, אע"פ שבשעת צילום התמונה היה זה בהיתר.

    ומסתמא יש לחלק בין תמונות חושפניות לתמונות רגילות, ולא נצריכו לגנוז את כל האלבומים המשפחתיים.