גילוי חיבה לעיני הילדים

שאלה:

האם ניתן לגלות חיבה לאשה בנוכחות הילדים או לא.

תשובה:

שלום וברכה

כיון ששאלת באופן כללי מאוד, אשיב באופן כללי מאוד, משום שזה מאוד תלוי באופי הפעולה ובאופיים של אנשים וגם בסגנון הקהילתי.

ככלל, אין כאן רק שאלה של אסור מותר, אלא יש לנו כאן שאלה חינוכית, ובזה נצרך האיזון הנדרש בין החינוך לצניעות, לבין החינוך או ההבנה והפנמת נושא הזוגיות בצורה כלשהיא. כלומר, מצד אחד החינוך הטבעי שלנו הוא תמיד לצניעות, ומקום גילויי החיבה הפיזיים הוא בין בני הזוג לבד ולא לעיני שום אדם אחר, גם לא הילדים, ומאידך, יש תועלת לכך שהילדים רואים מפעם לפעם גילוי חיבה עדין, כך הם מפנימים מעט ועדין מאופי הקשר בין בעל לאשה, זה גם עשוי להשרות עליהם סוג של ביטחון במרקם הביתי. לכן, כל דבר בעדינות ובחכמה.

יום מבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אצלנו בכולל דיבר אחד הרבנים על כך שחשוב מאוד שהילדים יראו שיש קשר וחברות בין האבא לאמא, מעבר לקשר של כבוד רגיל כמו שהוא מחמיא לה על האוכל וכו' אלא קשר של חברות ממש.
    הוא אמר את זה מנקודת הסתכלות שלו שהוא נפגש עם צעירים שחושבים שרק בחוץ יש אהבה וכו' ובציבור שלנו אין כלום וממילא מנסים לפזול למקומות אחרים (והיום הרחוב זועק את זה ואין צורך במאמץ רב כדי לפזול…)
    מה כבוד הרב חושב על זה?

  2. אני מסכים, ולא רק מחשש שיפזלו החוצה אלא כדי שיתחנכו לקשר זוגי אמיתי, כמובן הכל בצניעות ובעדינות ורוממות.

  3. מה הכוונה
    1 האם חיבוק ונשיקה רגילה שהבעל נותן לאישה לפני הקידוש בליל שבת
    וסתם בזמנים שונים
    זה בסדר?
    2 ומתי ממש בעייתי רק כשלא צנוע