עיסוי רפואי לנכה צה"ל ע"י אשה

שאלה:

אני נכה צה"ל ועושה טיפולים רפואים בחמי מרפא מספר ימים בשנה,
בין היתר עושה גם עיסוי רפואי לגב ולרגלים במקום הפציעה וצריך לעשות זאת במקצועיות ובעדינות יתר.
האם מותר לי לעשות ע"י אשה

תשובה:

שלום וברכה

יש להשתדל מאוד שזה יהיה על ידי גבר ולא על ידי אשה, יש הרבה מאוד אנשי מקצוע טובים שיכולים לעשות זאת.

אם אין גבר [אין מימון מצה"ל וכיוצא בזה] ואתה לא מרגיש שיש חשש הרהורי עבירה, יש על מה לסמוך להקל, אבל הייתי עושה כל מאמץ כדי למצוא גבר מתאים.

רפואה שלמה ושבת שלום.