סירטוני פירסום – צילום נשים בלבוש שאינו צנוע

שאלה:

שלום רב
יש לי העסק של נעלי נשים כפכפי נשים
לצורך פרסום ברשתות החברתיות אני חייב ליצור תוכן (סרטוני וידיאו )
החברה שצריכה ליצור את הסרטונים
מעונינת להביא בחורה שתציג לנשים בקניון /ברחוב את הסחורה שיש בחנות ובאתר
הסרטונים ירצו בכל רשת המדיה ותיהיה זמינה לכל אחד שיצפה
כמובן שביקשתי שהבחורה שתציג תבוא כמה שיותר צנועה וכמובן תיגש לנשים כמה שיותר צנועות
(מבחינת צוות הצילום והפקה מדובר באנשים חילונים ושהם אומרים לי שתבוא אשה צנועה הכונה מכנסים ארוכים וחלצה קצרה וזה גם הולך לנשים שיגשו אליהם בקניון )
אני מאד מתנצל שאני יורד ממש עד פרטי הלבוש
מאד חשוב לי לדעת מה הלכה אומרת
מצד אחד מאד חשוב לעסק פרסום ומה שאנחנו רוצים לצלם זה בכמה שיותר צנועה אבל אני לא רוצה לעבור איסור הלכתי שלאחר מכן הסרטון יופיע בכל הרשת וגברים על הדרך יצפו בתכנים האלו
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בעיני זה חסר טעם לפרסם נשים ובפרט שאינן צנועות.

אינני אומר שזה איסור של ממש כיון שאני מבין שכל החנות וממילא כל האתר שלך בו יפורסמו הסירטונים מיועד רק לנשים, וגבר שבוחר להכנס לאתר כזה עושה זאת ביוזמתו ולא אמור לעשות זאת, אבל נראה לי שאין בזה טעם, ועדיף להמנע מצילום כזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמדומה שהרב המשיב לא הבין היטב את השואל; הוידאו יפורסם ע"י גוגל בכל אתר בו הוא יבחר לפרסם, ולא רק באתר ספציפי המיועד לנשים.

    לפיכך יש לאסור ולהמליץ על פרסום הנעליים כמות שהם, ללא דוגמנית הנועלת אותן.