שאלה היסטורית

שאלה:

שלום כבוד הרב
זה לא שאלה הלכתית, אבל בטוח תוכלו לעזור לי, בבקשה

רציתי לדעת בבקשה כמה מהר"י הלוי יש?
יש האח של הט"ז
יש מהר"י לבית הלוי

יש גם מהר"ש הלוי, שזה עוד משפחה אחרת, רבינו שלמה (בן רבי יצחק הלוי), בנו רבינו יצחק הלוי, (נפטר ל"ע בחיי אביו) בנו רבינו שלמה הלוי, (שכתב חידושי אביו בספרו מהר"ש הלוי).

מה היחס ביניהם, וכו', בבקשה.

תודה רבה מראש

תשובה:

הר"י הלוי אחי הט"ז היה אשכנזי מלבוב ולודמיר, ומהר"י הלוי היה ספרדי ממלטה ועוד, אלו משפחות שונות לגמרי. וכן מהר"ש הלוי זו משפחה סלוניקאית, משהו אחר. צריך לדעת שאז לא היו שמות משפחה, הלוי זה פשוט עדות על היותם לויים…