שמיעת קול שירה נשי במנגינה שהופקה במחשב

שאלה:

שלום
לאחרונה יש התקדמות רבה בנושא הבינה המלאכותית אשר מבצעת פעולות במהירות שעד היום דרשו משאבים רבים וזמן רב. נתקלתי בכלי בינה מלאכותית אשר מייצר שירים ממש, עם מילים ונגינה בהתאם למילים שמקלידים לכלי הממוחשב. הכלי מייצר שירה וניגון הנשמעים אמיתיים בתוך מספר שניות, אך כמובן שאף אחד לא באמת הקליט את השירה או ניגן וכו'. השאלה שלי היא, מאחר ויש איסור על שמיעת שירת נשים, האם הפקת שירים בכלי זה, אשר מייצר שירה בקול נשי (אך כאמור לא אישה אמיתית הקליטה) אפשרי השמיעה, או פסול בכל מקרה.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שזה לא גורם להרהור אין בכך איסור, ודאי לא נתן לומר שזה בכלל האיסור הגורף של קול באשה ערוה [גם אם הוא נאמר באשה שלא מכירים אותה וכו', וידועות השיטות בזה] כיון שזה לא קול אשה. אבל אם יש חשש הרהור כמובן אסור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא יכול להיות חשש הרהור כשאין במי להרהר.

    גם בגדי צבעונין אסור להסתכל בהם אך ורק כשמכירים את האשה הלובשתם, שמא יהרהר בה. אבל מעולם לא שמענו חשש הרהור כללי בכל הנשים בעולם.