עצבות – כל ההתחלות קשות

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני מרגיש בזמן האחרון עצבות וחושך שלא נגמר עברתי לישיבה ואני מרגיש קשיים עצומים שאני לא יודע להסביר מרגיש לי שאני לא בדרך הנכונה וכאילו העולם החרדי זה עולם חשוך ובכל זאת אני מחזיק בשיניים ומרגיש שהחושך לא נגמר מה לעשות?!
2. שמעתי על הספר שערי העבודה לרבינו יונה אשמח שכבוד הרב יסביר לי על מה מדובר

תשובה:

שלום וברכה ידידי היקר!

אני רוצה לגלות לך סוד שאתה כנער צעיר אולי לא מספיק מודע אליו, ולכן אתה מסביר דברים באופן לא מדוייק, אבל אני כאב לילדים מכיר אותו היטב, וחכמים כבר אמרו לנו אותו.. "כל ההתחלות קשות"! אין בזה חכמות ואין ויתורים, כך הטבע האנושי, התחלה היא תמיד מורכבת, מבחינת הרגלים וחברים וסגנון לימוד שונה והלך חשיבה, ואם יש פנימיה אז זה שוב משהו מאוד חדש, ועד שמתרגלים הכל קשה וקצת מפחיד וגורם לחץ ולפעמים גם עצבות. אז הדבר שאתה יכול לומר לעצמך הוא פשוט, קח נשימה, הכל יהיה נינוח יותר בהמשך, הכל יראה לך ביתי ונעים יותר, לא צריך להכנס ללחץ, רק להבין שככה זה…

יש לי בן שהתחיל השנה ישיבה גבוהה מהטובות בארץ, בשיכבה שלו לבד יש כמעט 300 נערים חדשים שכל אחד מנסה למצוא את מקומו, בתי התחילה היום תיכון בכיתה של 54 בנות, ולכל אחד זו התמודדות, אז לוקחים נשימה ומתרגלים לאט לאט, והל בסדר, כך זה אמור להיות.

שערי העבודה הוא ספר נפלא שמתאר את מהות עבודת הקרבנות בבית המקדש ועבודת התפילה ומקומו של היהודי בכל זה.

בהצלחה רבה מאוד! עלה והצלח, ותבשר לנו כשקצת נרגע לך…

עשית צעד נפלא, המשך להיות איש גיבור רוח! ה' עמך!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא בלחץ מהישיבה מאוד משוחרר שם אני מרגיש עצבות ובלבול אני לא יודע למה וממה באמת לא חסר לי כלום ב"ה אבל פשוט עצבות כבדה שאין לי איך להסביר אותה

  2. זה לא ענין של לחץ, זה ענין של זרות, תחושת הזרות והשינוי בכל ההרגלים גורם למועקה טבעית, וזה יעבור, אני בטוח. ככה זה.