עבודה

שאלה:

שלום לרב.
כעת אני ואישתי לא עובדים, יש הכנסה צדדית אבל עיקר המשכורות כרגע אינן.
מה גבר יוצא ישיבה יכול לעבוד במקצוע נקי חוץ מכל מלאכות הקודש המובהקות שלאף אחת הוא מתחבר?

תשובה:

שלום וברכה

יש הרבה מאוד אפשרויות, אני לא מכיר אותך ואת היכולות שלך. ככלל אני מאמין שאדם שרוצה לעבוד טוב שיהיה לו מקצוע ביד ולא יעשה סתם עבודות מזדמנות. אפשר ללמוד מקצוע במכונים שונים המיועדים לבני תורה, וכך יהיה לך משהו ביד שתוכל לעסוק בו לאורך זמן וניתן להתפרנס ממנו. יש אנשים שבנויים ללימודים יותר מחשבתיים, ויש כאלו שמתאימים יותר למלאכת כפיים, כמו חשמל או אינסטלציה וכדומה. יש כאלו שמתאימים יותר לעבודה מול מחשב, הנהלת חשבונות מזכירות וכדומה, כל אחד לפי נטייתו ויכולותיו, תתייעץ עם מי שמכיר אותך ואת נטיותיך.

בהצלחה רבה מאוד ושפע ברכה.