צדקה ומעשר

שאלה:

שלום וברכה.
הגעתי למסקנה בעניין צדקה ומעשר כספים. האם זה נכון?
לגבי צדקה נקבעו שיעורים: עין יפה, בינונית ורעה. אפשר לומר שמעשר כספים שלרוב הדעות נחשב למנהג קשור לעין בינונית בצדקה.
אבל מעשר מותר לתת לענייני מצווה ולא רק לעניים, מה שאין כן צדקה שהיא רק לעניים.
ואם יהודי מפריש מעשר ומחלק אותו חלק לעניים וחלק לענייני מצווה, יוצא שידי מעשר הוא יצא, אבל ידי שיעור של עין בינונית בצדקה לא יצא.
אשמח לתגובות של הרבנים שליט"א.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לענין שיעור הצדקה, כיון שהתמיכה במוסדות חסד או בתי כנסת וישיבות גם היא מצוה, מסתבר שזה מועיל. כלומר, דגם אם הצדק איתך שלעיקר קיום מצות צדקה צריך לתת דוקא לעניים, לענין השיעור הזה של מידה בינונית הקובע הוא כמה כסף הוא מוזיל מכיסו לצרכי חסד ונתינה לשני.