הגיית התפילה לנשים

שאלה:

שלום וברכה ותודה מראש
ראיתי כל מיני נשים שנוהגות כך , אז אשאל:
האם נהוג שנשים [נוסח אשכנז, ליטאים חרדים] מתפללות ומברכות בהגייה עברית מדוברת [baruch ata = ברוך אתה] ורק את שם ה' הוגות בלשון הקודש [amoinoi]
מה הדין / מנהג העולם הלכה למעשה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

האמת כי אין שום סיבה לחלק בענין זה בין גברים לנשים.

בעבר, בבתי הספר של החינוך העצמאי, כנראה בגלל שהיו גם בנות ספרדיות או מסיבה אחרת, בנות לא היו בקיאות מספיק וכו', אכן היתה קיימת הנהגה כזו שהזכרת, אבל בשנים האחרונות המגמה היא לחנך שכל בת תתפלל לפי מנהג אבותיה, ואין כל סיבה שבת אשכנזיה תברך ותתפלל בהברה ספרדית שלפי מנהגה הוא שיבוש. מנהגי אבות זה דבר חשוב. אני מניח שבעיקר נתקלת בזה אצל נשים מבוגרות יותר ולא אצל נערות. ולכן, ככל שזה אפשרי כדאי להקפיד על כך.