עיצובי פירות וירקות – בל תשחית

שאלה:

האם יש איסור שימוש במזון בכל דרך שתפסול אותו לאכילה ותביא להשלכתו כמו למשל חיתוך ירקות וצביעתם, הדבקת ירקות כקישוט בציורים או השימוש בקמח להכנת דבק ?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שלא משתמשים בהם כצורת אכילה, אלא לנוי או לדבק וכדומה, בהחלט יש בזה איסור בל תשחית, כמו שהאריך להתריע כנגד זה בס' בן איש חי פרשת בחוקותי סעיף טז, וע"ע מה שעורר על כך בשו"ת אבני ישפה ח"א סי' לד. אמנם לפעמים זו צורת אכילה ויש אמנם מעט שנזרק אבל עדיין עיקרו נאכל, כמו שעושים עיגולי אבטיח וחלק נסחט או לא נחתך טוב, זה מותר. אבל דבר שעיקרו לנוי ונזרק, זו אכן בעיה.